BB Tape - Boussole Products

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

BB Tape

BB Tape


Kinesio Taping is een relatief nieuwe en revolutionaire manier van functioneel tapen. Het is gebasseerd op principes uit diverse disciplines zoals fysiotherapie en kinesiologie. De werking berust op activering van neurologische en circulatoire systemen.

Spieren zorgen niet alleen voor de beweging van het lichaam, maar regelen ook de veneuze en lymfatische circulatie, de lichaamstemperatuur, etc. Wanneer spieren niet naar behoren werken kan dit leiden tot verschillende soorten klachten. Kinesio Taping versnelt het genezingsproces, geeft pijnvermindering en is vrijwel
onmisbaar bij een actieve behandeling. Wereldwijd wordt deze behandelmethode succesvol toegepast door fysiotherapeuten, (sport)artsen, medical trainers en sportverzorgers.

Bij blessures,
overbelasting en chronische aandoeningen ontstaat er drukverhoging in de weefsels met als gevolg prikkeling van pijn- en druksensoren. Hierdoor kan pijn, stijfheid zwelling en tonusverhoging ontstaan. Conventionele tape is ontworpen om beweging van spieren en gewrichten te beperken. De liftende werking van Kinesio Tape stimuleert de afvoer van vocht en zorgt voor druk en pijnvermindering in de weefsels. De bewegingsvrijheid neemt toe waardoor het herstelproces bevorderd wordt. Dit betekent verkorting van de blessuretijd.

Kinesio Tape kenmerkt zich door een specifieke samenstelling. Het is een speciaal soort textiel, geweven als de huid met een aantal kenmerkende eigenschappen zoals:

Rekbaarheid tot 140%, vergelijkbaar met de huid
Dikte en gewicht vergelijkbaar met de huid
Lucht en vocht doorlatend
Hypoallergeen
Vochtbestendig
Gemakkelijk aan te brengen
Gemakkelijk te verwijderen, zonder lijmresten achter te laten

De duurste tape is niet per definitie ook de beste tape. BB-Tape blijkt niet onder te doen voor de duurdere A-merken wat betreft, kwaliteit, rekbaarheid, kleefkracht en verwerking.


Vergelijk uw huidige tape met BB-Tape en raak ook overtuigd van de goede kwaliteit en de zeer aantrekkelijke prijs van BB-Tape. 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu